Ţigani din Faţa Luncii săltaţi de DIICOT pentru fraude informatice, trafic de persoane şi spălare de bani.

Ţiganii din Faţa Luncii săltaţi de DIICOT

Ţigani din Faţa Luncii săltaţi de DIICOT


Ţiganii din Faţa Lunci, Craiova au fost „călcaţi” de DIICOT Bucureşti. Ofiţeri de crimanilitate organizată, poliţişti, zeci de jandarmi, un procuror DIICOT și un reprezentant al Biroului FBI la București au descins la casele ţiganilor, joi dimineaţă. Anchetatorii aveau în vizor membrii unei grupări infracţionale care acţiona în Mexic, SUA şi România. Grupul infracţional era format din români şi mexicani care au comis mai multe fraude informatice, adică clonau carduri, trafic de persoane din România în Mexic şi SUA, dar şi spălare de bani.

Ţiganii, mafioţi şi cardări

Membrii acestei grupării se ocupau cu instalarea de sisteme de tip „skimming“ pe bancomate din localități situate pe litoralul mexican unde veneau mulți turiști străini. Copiau datele informatice ale cardurilor și apoi retrageau banii în mod fraudulos.
Banii de pe cardurile clonate erau retraşi din SUA, India, Paraguay sau Indonezia.

Liderul este un român care avea în Mexic o firmă care, culmea, se ocupa cu montarea şi întreţinerea bancomatelor . Membrii grupării erau extrem de violenţi. Aceştia, la comanda liderului, în aprilie 2018 au omorât în orașul Cancun un alt român.

De la acest moment anchetatorii au luat urma grupării şi astfel au ajuns la ţiganii din Faţa Luncii.

Ţiganii trăiau în lux cu banii furaţi

Cu banii obţinuţi în acest fel ţiganii se lăfăiau în lux. De altfel, criminaliştii au ridicat cu ocazia percheziţiilor şase autoturisme de lux, sumele de 21.520 de lei, 5.075 de dolari, 16.550 de euro şi 8.450 de lire sterline. Totodată, au ridicat arme, ceasuri de lux, 51 de telefoane mobile, carduri bancare, aparatură de skimming şi înscrisuri de transferuri bancare. Cinci persoane au fost ridicate de oamenii legii şi duse la audieri, la Bucureşti

dLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *