Amenzi pentru craiovenii care fumează în incinta locurilor de joacă

Craiovean depistat de Poliţia Locală în timp ce fumează în incinta unui loc de joacă

Craiovean depistat de Poliţia Locală în timp ce fumează în incinta unui loc de joacă

Mai mulţi craioveni au fost amendaţi de Poliţia Locală, după ce au fost depistaţi că fumează în incinta locurilor de joacă. Nu au scăpat de amenzi nici persoane majore care folosesc echipamentele de joacă din incinta locurilor amenajate

Având în vedere constatările polițiștilor locali, precum și sesizările cetățenilor efectuate atât la dispeceratul Poliției Locale a Municipiului Craiova, cât și la linia specială ”Telefonul Cetățeanului ” (0251/984), cu privire la faptul că în incinta locurilor de joacă, amenajate pe proprietatea publică de către autoritatea locală, sunt persoane care fumează în timp ce copiii se joacă, dar și persoane majore care folosesc echipamentele de joacă din incinta locurilor amenajate, patrule de polițiști locali cu atribuții de ordine publică din cadrul Poliției Locale au efectuat în perioada 01 – 31 iulie 2019 mai multe acțiuni specifice, punctuale, la locurile de joacă din cartierele craiovene, cu scopul depistării, identificării și sancționării persoanelor care nu respectă prevederile legale privind conviețuirea socială, se arată într-un comunicat al Poliţiei Locale.

Amenzi şi avertismente pentru fumători

Astfel, în urma acestor acțiuni, au fost aplicate 92 sancțiuni contravenționale (83 de amenzi și 9 avertismente) pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 349/2002 actualizată, modificată și completată prin Legea nr. 15/2016 – pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun, întrucât persoanele sancționate au fost depistate în timp ce fumau în incinta locurilor de joacă, în cuantum de 8.100 lei.

Pentru folosirea echipamentelor de joacă de către persoane care nu se încadrează în limitele de vârstă, încălcând prevederile Hotărârii Consiliului Local Craiova nr. 319/2009 actualizată, au fost aplicate 37 sancțiuni contravenționale (26 de amenzi și 11 avertismente), în cuantum de 7.550 lei.

Valoarea totală pentru cele 129 sancțiuni contravenționale a fost de 15.650 lei.

Astfel de acțiuni se vor derula și în perioada următoare spun poliţiştii locali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *