Se scumpeşte gunoiul în Dolj ?

Autogunoierele firmei IRIDEX

Autogunoierele firmei IRIDEX

Primăriile localităţilor doljene au primit recent înştiinţări de la ADI ECODOLJ prin care sunt atenţionate că trebuie să instituie taxa specială de salubrizare şi totodată să ia în calcul majorarea acesteia. ADI Ecodolj spune că actuala taxă în valoare de 2,87 de lei/persoană/lună nu acoperă costurile serviciului de salubrizare, chiar dacă gradul de colectare ar fi 100%.

„Majorarea taxei se impune cu atât mai mult cu cât taxa- aprobată în 2018 – nu cuprinde ultima modificare de tarif, 11,8 lei/tonă, aprobată Depozitului de la Mofleni de către Municipiul Craiova începând cu martie 2019”, se arată în adresa ADI.

Taxa creşte la 7,57 lei în 2019, iar la anul ajunge la 8,41 lei

Prin urmare, pentru acoperirea costurilor, taxa specială de salubrizare pentru populaţie ar urma să fie în valoare de 7,57lei/persoană/lună pentru anul 2019 şi 8,41 lei/persoană/lună începând cu 01.01.2020.

Taxa specială de salubrizare trebuie să fie aprobată în Consiliul Local al fiecărei primării din judeţul Dolj. În majoritatea localităţilor din mediul rural, operatorul de salubritate este IRIDEX Group Salubrizare SRL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *